lauantai 14. helmikuuta 2015

Fifty Shades of Whips; ystävänpäiväkuvia Vantaalta

Roses are red, violets are blue... Nahkaruoskat sateenkaaren väreissä. Lupercalia-päivää voi juhlia modernisti näillä laadukkailla Joyfactoryn piiskoilla.
Rakkaat lukijat,
Tänään se on taas, ystävänpäivä. 14.2. muistetaan Pyhän Valentinuksen päivänä, mutta harva muistaa ystävänpäivän mahdollista alkuperää antiikin Roomassa.

Lupercalia-päivää juhlittiin antiikin Roomassa 15. helmikuuta, jolloin palvottiin luonnon ja villeyden jumalaa Faunusta, mutta myöhemmin juhlapyhään yhdistettiin myös hedelmällisyyttä ja avioliittoa kunnioittavia aspekteja. Päivän palvontamenoihin kuului keskeisesti riitti, jossa Luperci-papit uhrasivat vuohen luolassa, jossa susiemo taruston mukaan imetti Romulusta ja Remusta. Uhrauksen jälkeen papit juoksivat vähäpukeisina tai alastomina ulos, samalla piiskaten vastaantulevia ihmisiä nahkaruoskilla hedelmällisyyden parantamiseksi!

Kuka voisi vastustaa blingiä ja pörröä? Näissä kahleissa ja suupalloissa ei ole pelättävää.
Kristityt kielsivät juhlan viettämisen myöhemmin noin 400-luvulla. Perinteet ovat vaihtuneet Faunuksen palvonnasta pyhimys Valentinuksen muistopäiväksi, mutta ennen kaikkea siksi yhdeksi päiväksi, jolloin kannattaa muistaa toista ihmistä lämpöisin ajatuksin tai muissa mielin.

Tiedätte varmasti mikä muu liittyy myös ystävänpäivään ja piiskaamiseen.

Fifty Shades of Grey.

Eilen ensi-iltaan tullut elokuva on monen parin ystävänpäiväviihdettä. Ja huh! Leffa on loppuunmyyty monessa teatterissa! 

Joten, tervetuloa inspiroituneena ja virkistyneenä ostoksille, tarjoamme yli 60 euron ostoksestasi leffalipun hinnan kuittia vastaan.
Vaikka sää on myös harmaan eri sävyjä, toivottavasti ystävänpäivänne täyttyy paljon eri väreistä ja mauista! Oikein ihanaa viikonloppua kaikille.


Stay strong!

Take care,
Linda.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti