lauantai 6. kesäkuuta 2015

Fetisismi & S/M

Hei!



Noin 4 vuotta sitten, vuonna 2011 Suomi liittyi muiden Pohjoismaiden joukkoon ja poisti fetisismin ja sadomasokismin ICD-10 tautiluokituksesta.  ICD-10 tautiluokitus on maailman terveysjärjestön, WHO:n, ylläpitämä kuolemansyitä, sairauksia, tapaturmia ja terveyspalveluiden käytön syitä kuvaava luokitus. Syy miksi miksi fetisismi ja sadomasokismi poistettiin tautiluokituksesta on se että lääketieteellinen näyttö ja kriteerit olivat epäselviä, luokkien käyttö hoitoilmoituksissa oli vähäistä ja luokitus aiheutti syrjintää. Näin ollen myös lääketiede vahvistaa sen mitä seksuaaliterapia on pitänyt selvänä jo vuosien ajan, nämä kyseiset mieltymykset eivät ole sairauksia tai vaaranna ketään ihmistä.





Mitä sitten ovat fetisismi ja sadomasokismi? Molemmat ovat laajoja käsitteitä, mutta tässä pieni tiivistelmä :)  Fetisismi on seksuaalisen mielenkiinnon kohdistumista esineeseen, materiaaliin, vaatekappaleeseen tai johonkin ihmisen ruumiinosaan tai piirteeseen. Tunnetuimpia ja ehkä myös suosituimpia fetisismin kohteita ovat varmasti nahka, kumi, verkkosukat ja kengät.  Sadomasokismi, tunnettu myös lyhenteenä S/M, on tullut kuumaksi puheenaiheeksi viime vuosina kirjallisuuden ja elokuvien vuoksi (mm. Fifty Shades of Grey). S/M on seksuaalista leikkiä, johon kuuluu yleensä mm. sidontaa, piiskaamista piiskoilla tai muuta kipua joka aiheuttaa nautintoa ja alistamista, Masokistiksi kutsutaan henkilöä joka saa nautintoa kun häntä alistetaan ja sadistiseksi henkilöä joka nauttii vallankäytöstä ja alistamisesta.






Seksuaalisuus on monimuotoinen ilmiö ja varmasti lähes kaikkia meitä koskettava asia. Ei ole vain yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa nauttia seksuaalisuudestaan. S/M tai erilaiset nahka tai sukkafetissit eivät ole todellakaan sairauksia. Tärkeintä on etteivät omat fetissit ja mieltymykset vaaranna ketään toista ihmistä ja heidän vapauttaan. Omia fetissejä pystyy toteuttamaan turvallisella ja miellyttävällä tavalla, sekä muita ihmisiä kunnioittamalla. Meiltä löytyy sekä verkkokaupasta että molemmista myymälöistä laadukkaita BD/SM-tuotteita joiden avulla voi myös lähteä tutustumaan S/M -maailmaan. Kokeileminen on turvallista ja hauskaa tutun ja tärkeän ihmisen kanssa.  Muistakaa että seksuaalisuus ja seksi ovat meidän kaikkien oikeus ja asia josta kannattaa nauttia joka päivä!


Ihanaa viikonloppua kaikille<3 Aivan ihanaa olla taas töissä parin viikon loman jälkeen! :)



<3:llä Saga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti