torstai 4. helmikuuta 2016

Erektiohäiriöt -kiusallinen ja vaiettu vaiva




Hei!


Nyt on asiaa tärkeästä aiheesta! Erektiohäiriöt ovat kiusallinen vaiva, joka hävettää ja aiheuttaa miehille riittämättömyyden tunnetta. Usein vaivasta vaietaan, eikä edes omalle partnerille uskalleta puhua ongelmista. Koetaan niin suuria paineita olla hyvä, ettei voida myöntää edes itselle että ongelmia oikeasti on. Mutta jos häiriötä ei myönnä, niin apua on vaikea hakea ja sillloin ongelmasta ei ainakaan koskaan pääse eroon.

Miehet harvemmin tietävät kuinka yleisestä vaivasta onkaan kyse. Yksin ei tämän asian kanssa tarvitse olla, koska Suomessa peräti n. puoli miljoonaa miestä. Etenkin ikääntyvillä miehillä esiintyy erektiovaivoja, sillä peräti 50% yli 50-vuotiaista miehistä kärsii erilaisista erektiohäiriöistä. On siis kyse suhteellisen yleisestä vaivasta. Suurin osa miehistä kärsii jonkinlaisista erektiovaivoista ja ongelmista jossain välissä elämää.



Joskus erektiohäiriöt voivat olla satunnaisia ja toisinaan ne ovat jatkuvampia ja pitkäkestoisia. Vaikeusasteita on erilaisia ja vaikeudet voivat myös esiintyä eri vaiheessa yhdyntää. Joskus vaikeuksia on ylipäätäänsä saavuttaa erektio, toisinaan taas erektio ei pysy kovana yhdynnän loppuun saakka.





Erektiohäiriöihin voi olla useita syitä. Monesti erektiohäiriön taustalla voi olla jokin sairaus, kuten esimerkiksi diabetes, verenpainetauti, Parkinsonin tauti tai eturauhasen sairaudet.  Myös ylipaino, runsas tupakointi tai alkoholin käyttö voi olla syynä häiriöille. Jos epäilet että erektiohäiriö johtuu jostain sairaudesta, on syytä käydä tutkimassa terveyden tila lääkärillä.

Häiriöt voivat johtua myös psykologisista syistä. Tällaisia syitä voivat olla stressi, masennus, väsymys, epäonnistumisen pelko ja ongelmat parisuhteessa. Jos syy on psykologinen, on syytä jutella kumppanin kanssa mistä ongelmat voisivat johtua ja miten niihin voitaisiin yhdessä keksiä ratkaisu. Monesti paineet katoavat kun kertoo toiselle ongelmistaan rehellisesti :)








Erektiohäiriöiden hoitoon voi käyttää erilaisia, turvallisia välineitä kuten penisrengasta, penispumppua ja penistukia. Nämä turvalliset välineet sopivat kaikille, iästä ja ongelman syystä riippumatta. Välineet ovat edullinen ja hyvä hankinta häiriöistä kärsiville! Ja mikä parasta, esimerkiksi värisevästä klitoriskiihottimella varustetusta penisrenkaasta on iloa myös kumppanille ;)






Myynnissä on myös erilaisia tuotteita, jotka parantavat peniksen pintaverenkiertoa ja tuntoherkkyyttä. Verenkierron parantuessa erektio on helpompi saada ja ylläpitää. Saatavilla on erilaisia voiteita, suihkeita ja geelejä erilaisissa voimakkuuksissa.


Tällainen tietoisku tällä kertaa. Toivottavasti jollekkin oli apua tästä tekstistä!  Muistattehan että meille Punaisen Kuun työntekijöille voi huoletta ja luottamuksellisesti jutella ongelmista :) Voidaan yhdessä sitten lähteä miettimään ratkaisua erilaisiin seksuaalisiin ongelmiin!

Ihanaa lähestyvää viikonloppua kaikille <3


<3:llä Saga










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti